středa 29. ledna 2014

Bublanina

Potřebovala jsem si aspoň maličko zvednout sebevědomí po tom propadáku s makronkama.
To je tak, když vám někdo pořád říká, jak by si dal bublaninu (Jenda) a já namachrovaně plýtvám všechny dostupné suroviny na už od začátku nepovedený pokus s makronkama :D

Nevadí, nakonec na ní stejně došlo. I když, ten den mi opravdu nepřál, takže to vyšlo až na druhý pokus. Ale tím bych se vzhledem k "obtížnosti" neměla chlubit. (Prostě neumím číst no, 200ml, nebo 100ml co to je, že jo?)

Když to tady tak píšu, tak přemýšlím o přejmenování blogu na deník NEŠIKY.

Aleee, já se nezvdávám!

Moje první bublanina dopadla skvěle ;), takže si troufnu zveřejnit i recept. (opět je z časopisu Gurmet).


¨

Bublanina s kompotovanými třešněmi:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 80g rozehřátého másla
  • 100 ml mléka (!!!!!!!)
  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 300 g třešní (orientační)
  • hladká mouka - trochu
  • sůl
Postup:
  1. V misce smícháme 4 žloutky, cukr krupice, rozehřáté máslo a mléko. Vyšleháme do pěny.
  2. Přimícháme k nim polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a citronovou kůru.
  3. Dáme předehřát troubu na 170°C
  4. Ve vedlejší misce ušleháme 4 bílky se špetkou soli a pomalu vmícháme k již připravené směsi. --> POMALU!
  5. Vymažeme pečící formu, nebo plech máslem a vysypeme hrubou moukou/strouhankou.
  6. Těsto vlejeme do formy a rovnoměrně rozprostřeme.
  7. Relativně osušené třešně posypeme hladkou moukou, aby se nám moc nepropadly (nevím jestli to pomohlo)  a rozložíme je na těsto.
  8. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C / 20-25min.
  9. Po vyndání z trouby necháme vychladnout a na závěr posypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.





Žádné komentáře:

Okomentovat