To je tak, když vám někdo pořád říká, jak by si dal bublaninu (Jenda) a já namachrovaně plýtvám všechny dostupné suroviny na už od začátku nepovedený pokus s makronkama :D
Nevadí, nakonec na ní stejně došlo. I když, ten den mi opravdu nepřál, takže to vyšlo až na druhý pokus. Ale tím bych se vzhledem k "obtížnosti" neměla chlubit. (Prostě neumím číst no, 200ml, nebo 100ml co to je, že jo?)
Když to tady tak píšu, tak přemýšlím o přejmenování blogu na deník NEŠIKY.
Aleee, já se nezvdávám!
Moje první bublanina dopadla skvěle ;), takže si troufnu zveřejnit i recept. (opět je z časopisu Gurmet).
Bublanina s kompotovanými třešněmi:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 80g rozehřátého másla
- 100 ml mléka (!!!!!!!)
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 300 g třešní (orientační)
- hladká mouka - trochu
- sůl
Postup:
- V misce smícháme 4 žloutky, cukr krupice, rozehřáté máslo a mléko. Vyšleháme do pěny.
- Přimícháme k nim polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a citronovou kůru.
- Dáme předehřát troubu na 170°C
- Ve vedlejší misce ušleháme 4 bílky se špetkou soli a pomalu vmícháme k již připravené směsi. --> POMALU!
- Vymažeme pečící formu, nebo plech máslem a vysypeme hrubou moukou/strouhankou.
- Těsto vlejeme do formy a rovnoměrně rozprostřeme.
- Relativně osušené třešně posypeme hladkou moukou, aby se nám moc nepropadly (nevím jestli to pomohlo) a rozložíme je na těsto.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C / 20-25min.
- Po vyndání z trouby necháme vychladnout a na závěr posypeme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat